kaldata.comСпоред информация на Би Би Си, така дълго очакваната криптовалута на

...
kaldata.comСпоред информация на Би Би Си, така дълго очакваната криптовалута на
Коментари Харесай

Facebook пуска своята валута следващата година

kaldata.com

Според информация на Би Би Си, по този начин дълго предстоящата криптовалута на Фейсбук ще се появи публично на бял свят през 2020. GlobalCoin, както бива наричана сега от хората, които работят по нея, ще бъде тествана до края на годината преди да бъде пусната през идната.

„ Проект Либра “, както е наричан цялостния план по основаването на валутата, цели основаването на монета от вида на стейбълкойните, т.е. криптовалута, която ще е обвързана с формалните курсове на обичайните валути. Тя се създава взаимно с банките, като задачата е да съставлява голбален метод за онлайн разплащане, като самите транзакции ще са със доста занижени такси от в този момент желаните.

Токенът на GlobalCoin ще е прикован към „ кошница “ от фиат валути, в която влизат японската йена и американския $, предава английската медия. Изданието предава, че сега текат диалози сред обществената мрежа и държавни организации и компании във връзка с регулаторната страна на стартирането на GlobalCoin. Сред тях са Bank of England, трезора на Съединени американски щати, Western Union, няколко тържища и компании за онлайн разплащане.

Би Би Си напомнят, че в последните месеци управляващите следят деликатно дейностите на обществената мрежа и спазването на разпоредбите за персоналните данни, като въпросът за плануваната валута също е бил разискван с Фейсбук.

„ Фейсбук попадна под пресечен огън в последните години, поради метода, по който боравят с персоналните данни на своите консуматори, и регулаторите желаят да наблюдават от близко стартирането на монетата. По-рано този месец, американският сенат и банковия комитет написаха намерено писмо до господин Зукърбърг с въпроси по отношение на метода, по който ще действа валутата, какви отбрани ще бъдат обезпечени на потребителите и по какъв начин ще бъде защитавана информацията “, напомня Би Би Си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР